Skip to content

Live – from the Stone Age

19 February 2009

Bine v-am regăsit azi la “Ştirile miezului zilei”, cu gazda voastră, şeful de trib Mbuti!

– Bună ziua, doamnelor şi domnilor. Iată ştirile zilei, pe scurt:

  • Un accident teribil s-a petrecut azi, pe poteca din junglă ce duce spre Adăpătoarea de Sus (a gazelelor).

Un mamut, ameţit de nucile de cocos ce i-au fermentat în burtă, a ieşit de pe banda sa de circulaţie şi s-a ciocnit frontal cu un struţ la bordul căruia se aflau doi pasageri, un bărbat şi o femeie. Din cauza gabaritului depăşit şi a faptului că omul care ţinea frâiele mamutului nu a reacţionat suficient de rapid pentru a evita coliziunea, coroborate cu condiţiile improprii ale potecii (cu numai o zi în urmă s-au efectuat reparaţii ale gropilor, dar ultima ploaie torenţială a dovedit nivelul jalnic al muncii efectuate, spălând rapid nisipul ce ar fi trebuit să servească drept lut tare, bun de rulat pe el), toate aceastea au dus la o busculadă generală care a întrerupt circulaţia pe PN (Poteca Noastră) 1 timp de o jumătate de zi. Momentul deblocării circulaţiei depinde doar de ora la care mamutul se va trezi. Sperăm, cât de curând.

  • “Victima găsită ieri în apropierea pomului cu fructe lungi şi galbene a murit din neputinţa de a mai respira”,este concluzia la care vraciul Abali a ajuns în această dimineaţă.

După o amănunţită examinare a corpului decedatei, deşi vulturii pleşuvi deja curăţiseră pe trei sferturi cadavrul, vraciul Abali a conchis, consultându-se cu alţi experţi precum cimpanzeul Tutu şi gorila Uha, că moartea prematură a acelei femei a fost cauzată de un fruct care i-a rămas înfipt în gât. Sfatul vraciului este: “Ţineţi minte: chiar dacă vă este foame şi nu mai puteţi răbda până când vin vânătorii cu carnea de impala, un fruct ţepos înghiţit întreg nu vă face bine. Chiar dacă consumaţi calorii în plus, riscul de asfixiere creşte îngrijorător de mult.”

  • Un studiu efectuat de ULALA (Uniunea Leneşilor Apatici de Lângă Apă) a ajuns la o concluzie şocantă: femeile petrec mult mai mult timp spălându-se decât bărbaţii!

Studiul, efectuat pe un eşantion reprezentativ de 10 femei şi 10 bărbaţi din tribul Ugale, a relevat, dincolo de orice dubiu, faptul că femeile petrec în medie de 2,41 ori mai mult timp în balta comună decât bărbaţii. Măsurând cu exactitate fiecare interval de îmbăiere, cu ajutorul ultimului model de “cadran solar” – precum experţii ULALA numesc băţul înfipt într-un perete plin de scrijelituri – s-a demonstrat că femeile, fiind mai atente în ceea ce priveşte lipsa de murdărie, petrec mult mai mult timp încercând să scape de stratele protectoare de jeg, nămol şi paie. Bărbaţii, privind partea practică a acestui scut natural împotriva intemperiilor, nu acordă mare atenţie îmbăierii, terminând rapid cu primenirea zonelor “esenţiale” pentru masculi.

  • Senzaţional! Un membru de trib a descoperit că mâncarea creşte din pământ!

Individul, un ţânc care nu a văzut în viaţa lui decât vreo 5 musoane, a descoperit că tufişurile de fructe cresc din pământ, dacă scuipi într-o groapa mică acele chestii mici şi tari care-ţi rămân între dinţi după ce mănânci fructele. Descoperirea nu ar fi avut loc dacă acel copil nu ar fi remarcat creşterea exponenţială a tufei în mediul cald şi umed din spatele peşterii în care locuia, precum şi primele fructe palide care au apărut. Din nefericire tufa a murit repede, lăsând în urmă doar 3 fructe, şi alea verzi. Copilul bănuieşte că tufa a murit de tristeţe, fiindcă nu a trecut prin ritualul de numire al tribului. Părinţii acetuia iau în glumă afirmaţiile copilului: “Cum să primească tufa un apelativ, din moment ce nu este capabilă să omoare un leu de una singură, câştigându-şi astfel numele?”

Urmează ştirile sportive:

  • Schimbare drastică de regulament în sportul tradiţional al trântei! Adversarii nu mai au voie să se omoare între ei!

Schimbarea vine ca urmare a presiunilor impuse de MĂTA (Mişcarea Ălorlalţi Trântori Autohtoni), grupare recunoscută pentru descoperirea trântei şi stabilirea parametrilor pentru cei ce doresc să devină trântori – luptători neînfricaţi în arena trântelor. În urma unui meci de trântă neoficial, progenitura a doua a faimosului Tafi, membrul de trib cu cele mai multe scoici, perle şi pene de papagal, a fost lovită în cap de către adversar cu o piatră de onix, cauzând inevitabil moartea oponentului. MĂTA a luat astfel o decizie drastică (gurile rele zic, influenţată de un pumn consistent de scoici din partea lui Tafi), mergând împotriva tradiţiei antice şi interzicând uciderea oponentului. Loviturile în ouă rămân totuşi valabile, spre uşurarea trântorilor dezavantajaţi din punct de vedere fizic.

  • Scandal în concursul de tir cu suliţa în mamuţi!

Celebrul Omali, cvintuplu campion şi deţinător a nenumărate trofee de colţi de mamut, este acuzat de a fi trişat în fiecare competiţie, ungându-şi de fiecare dată suliţa cu venin de broască-neagră. Experţii şamani s-au deplasat la faţa locului şi, în ciuda morţii inexplicabile a unuia dintre ei care accidental s-a înţepat la un deget cu o suliţă foarte bine ascuţită a lui Omali, nu s-au găsit probe care să-l incrimineze. Vraciul local atribuie moartea şamanului pe seama vârstei înaintate – şi a ultimei cine din porc mistreţ, care ar fi putut provoca un ghem de grăsime în burta şamanului, ducând la moartea acestuia.

  • Alergătorul de impala Taffur a împlinit azi 23 de ierni!

Colegii de echipă, celebrii Vânători de Impala, au strâns laolaltă o sumă impresionantă de scoici, cu care au i-au cumpărat agilului alergător ultimul model de canoe Errari, vopsită într-o culoare nemaivăzută până acum pe o canoe, pe care creatorul ei o intitulează “roşu Errari”. Petrecerea a avut loc în cel mai scump local al junglei, “Casa Mâl”, unicul restaurant de pe malul fluviului Congo. După ce patronul echipei de alergători, Dji Dji, i-a oferit personal lui Taffur o pereche nou-nouţă de de încălţări din piele de aligator, petrecerea a luat amploare, invitaţii cântându-i “La mai multe vânători!” deasupra tortului extraordinar cu umplutură de nucă de cocos, omide roşii strivite şi inimi de mangustă, evenimentul încheindu-se cu un discurs şinut de Taffur însuşi privind pericolul apucării unei impala de coadă.

Şi ultima, dar nu cea din urmă, vremea: macacul şi papagalul vraciului au fost foarte neliniştiţi pe parcursul întregii zile de ieri, iar vraciul a ajuns la concluzia că vulcanul din apropiere va putea erupe oricând pe parcursul zilei de azi, mâine sau poimâine. Se prognozează o uşoară ceaţă cu miros de sulf la început, apoi nebulozitatea va creşte, se vor înregistra scăderi bruşte de temperatură indicate de muştele care vor căuta adăpost crezând că vine noaptea, sunt posibile averse sub formă de praf încins şi mici bucăţele de piatră, de dimensiuni între un ochi de muscă şi un ochi de struţ. Cerul se va limpezi, cândva, după ce erupţia se va fi sfârşit, dar atenţie în continuare la trafic, care va fi îngreunat de precipitaţiile căzute!

One Comment leave one →
  1. RAola permalink
    19 February 2009 5:20 pm

    Ador postarile tale.Sunt cele mai reusite din cate am citit. :X

Leave a comment